Peraturan yang lebih fleksibel dicadangkan untuk operasi junket industri permainan
toto

Peraturan yang lebih fleksibel dicadangkan untuk operasi junket industri permainan

Butiran lanjut telah muncul mengenai perubahan yang akan datang kepada industri permainan Macau, selepas ahli parlimen Andrew Chan Chak Mo berkata bahawa tidak perlu bagi semua orang yang terlibat dalam perniagaan junket Togel SGP untuk mematuhi kewajipan undang-undang untuk mendedahkan maklumat kepada kerajaan, tetapi hanya tertentu. individu atau entiti.

Chan mempengerusikan Jawatankuasa Tetap Kedua Dewan Undangan yang sedang menyemak rang undang-undang yang mengawal selia pengendali junket bandar – secara rasmi dikenali sebagai penganjur permainan.

Bercakap selepas mesyuarat tertutup semalam yang mengkaji rang undang-undang itu, Chan memetik ahli jawatankuasa sebagai berkata bahawa kewajipan pendedahan yang dicadangkan dalam versi rang undang-undang sebelumnya Totobet SGP “memberi terlalu banyak kuasa kepada kerajaan” kerana ia memerlukan semua orang dalam perniagaan junket untuk mematuhi kewajipan pendedahan rasmi.

Setiausaha Ekonomi dan Kewangan Lei Wai Nong dan pegawai kerajaan lain menghadiri mesyuarat semalam.

Menurut Chan, versi terbaharu rang undang-undang itu mencadangkan bahawa entiti tertentu seperti syarikat konsesi perjudian, junket dan syarikat pengurusan Keluaran SDY berkaitan, akan dianggap tidak layak jika mereka tidak mematuhi kewajipan pendedahan semasa penilaian kelayakan mereka, di mana Perjudian Biro Pemeriksaan dan Penyelarasan akan memerlukan individu dan entiti sedemikian untuk menyediakan dokumen, maklumat atau bukti tertentu yang diperlukan untuk membuktikan kelayakan mereka.

Rang undang-undang itu juga mencadangkan bahawa kontrak pekerjaan ditamatkan kerana perintah pembubaran mahkamah, pengenaan penalti tambahan atau pengenaan penalti pentadbiran akan dianggap sebagai pemecatan yang tidak munasabah, menurut versi terkini rang undang-undang.

Chan memetik beberapa ahli jawatankuasa sebagai menegaskan bahawa kerajaan harus mengarahkan penggantungan berjaga-jaga dalam mana-mana kes di mana entiti terbabit akan menyebabkan kerosakan serius atau tidak boleh diperbaiki kepada kepentingan awam dan di mana entiti itu berkemungkinan memusnahkan bukti.

Chan memetik kerajaan sebagai berkata bahawa kerajaan akan menambah artikel yang mencadangkan pemecatan kakitangan atas sebab sedemikian juga akan dianggap tidak munasabah.

Chan berkata bahawa jawatankuasanya telah menyelesaikan semakan artikel demi artikel mengenai rang undang-undang itu, dan jawatankuasa itu serta penasihat undang-undang kerajaan akan mengadakan mesyuarat teknikal untuk membincangkan lebih lanjut perkataan rang undang-undang itu, sambil menambah bahawa beliau menjangkakan rang undang-undang itu akan dibentangkan kepada Dewan Undangan. untuk perbahasan artikel demi artikel terakhirnya dan mengundi semasa sesi pleno pada pertengahan November, berikutan rehat musim panas yang bermula pada 1 September.

Chan memetik pegawai kerajaan sebagai berkata bahawa kerajaan akan mempertimbangkan untuk menyeragamkan tarikh berkuat kuasa rang undang-undang itu, kerana rang undang-undang itu hanya akan berkuat kuasa sehari selepas tarikh berkuat kuasa perjanjian yang ditandatangani antara kerajaan dan syarikat konsesi perjudian akan datang hasil daripada semasa. tender untuk sehingga enam konsesi perjudian, lapor The Macau Post Daily.